Kleine update over mijn fysieke toestand na de operatie… + Dank!

De situatie is nu zo: op woensdag 18 januari j.l. heb ik een operatie ondergaan (neurochirurgie) aan mijn nek i.v.m. ernstig bekneld ruggenmerg (partiële dwarslaesie heet het) waardoor ik sterk functieverlies (en aardig wat pijn) beleef, en beleefd heb, aan met name het rechter been en de rechterarm. Ook de linkerarm en het linkerbeen zijn echter suboptimaal. Vanaf begin december zat ik zelfs in een rolstoel. Deze situatie is sluipenderwijs ontstaan, maar plots drastisch verergerd door een val. Sinds 21 januari ben ik terug thuis en start een revalidatieperiode die in zo’n geval als dit echter maanden kan dan duren…
Gelukkig gaat het wat beter, de operatie ging goed, en kansen op herstel zijn er zeker, plus een klein deel van de klachten zijn weg of wat minder hinderlijk, ook de pijn is minder. Ik kan nu een aantal dingen zelfstandig lopend met de rollator of de wandelstok doen, en staan om me te scheren bijvoorbeeld, of een broodje te smeren, en wel honderdvijftig meter over onze parkeerplaats lopen met de rollator (twee keer per dag). Evenwel zal ik voorlopig nog geen sessies en satsangs geven om alle ruimte voor het herstel te nemen.
Prognoses zijn overigens onduidelijk, en variëren dus nogal (van optimistisch tot minder leuk), wel bekend is dat het (eventueel en gewenst) herstel van beschadigd ruggenmerg en beknelde zenuwen lang kan duren, gelukkig heb ik een erg toffe en lieve huisarts, die meedenkt, en zorgt voor adequate pijnbestrijding, die soms erg wenselijk is. De hechtingen zijn eruit gehaald (op 2 febr.) en op 23 februari heb ik de intake bij de gespecialiseerde revalidatiekliniek van het St. Maartenziekenhuis in Nijmegen. Tegen die tijd is de post-operatieve herstelperiode (zoals dat heet) over…

Houd de site in de gaten voor verdere ontwikkelingen, en om te zien wanneer ik weer wel iets aankan, (skype) sessies bijvoorbeeld of wat dan ook. Inmiddels is ook besloten om ook in maart nog geen bijeenkomsten te doen, en tevens het Heerde weekend te schrappen... (zo’n all-in gebeuren is me te veeleisend, en ik wil Helios de kans geven iemand anders te vinden voor dat weekend.) Wel hopen we dat ik vanaf april/mei weer kan satsangen, en wat sessies kan geven, en ook in september weer naar de Oude Abdij in België te kunnen… moet lukken, denk ik.

Mijn humeur is trouwens meestal prima 🙂 – Dramatiseren is immers niet echt mijn ding, plus, ik kan meer dan iemand die helemaal geen armen en benen heeft, right? En ik kan immers nog steeds lezen, m’n hersens werken nog prima, kan zelf m’n kont afvegen en koffie zetten (maar niet tegelijkertijd), naar de vogels kijken in de tuin, op de hond mopperen (of ‘m knuffelen), netflixen en af en toe wat schrijven (om rustig aan Valse noten – Boek 2 af te ronden in dit herstel-jaar), al gaat ook dat lastig met die rare, licht gehandicapte handen van me. Plus ik kan met Kasia kletsen enzo, en nu met de rollator ipv met de rolstoel samen met haar boodschappen doen, wat nu geldt als een uitje. En thuis kan ik vanaf de 4e veel met de wandelstok af, ipv met de rollator. Fijn. Dus: it could be worse, right?

(Voor haar best veel gedoe natuurlijk, maar tot nu toe gaat het allemaal, en gelukkig neemt ze ook wat vrij, en werkt dus minder dan voorheen. Ben haar dankbaar uiteraard!)

(Ik snap trouwens, nogmaals, jullie betrokkenheid en ben er blij mee en dankbaar voor, zoals gezegd, maar stuur me liever niet allemaal een mailtje, oké? Thanx.)


Met dit berichtje wil ik ook graag even heel hartelijk de donateurs bedanken die zo genereus, naar vermogen en zo spontaan hebben bijgedragen. Ontzettend bedankt allemaal! De support die op gang kwam toen jullie doorkregen dat ik eigenlijk niks meer kon raakt me enorm.

Het maakt tevens mijn bestaan makkelijker, zeker nu ik fysiek niet in staat ben satsangs en sessies te doen enzovoorts, en dus geen inkomsten genereer. Dus extra bedankt aan hen die de laatste dagen of weken een donatie deden, da’s echt superfijn, en neemt eventuele financiële druk weg van mijn beroerde rug en nek en onwerkzame ledematen, en zo kunnen we tevens de video’s gratis ook makkelijk en gratis toegankelijk houden.

Anyway. Heb het goed allemaal, en ik hoop jullie zo snel als kan weer te mogen ontmoeten en van dienst te kunnen zijn. Gelukkig zijn er video’s én boeken, zoals het onlangs verschenen boek: Valse Noten, nu ook als e-book beschikbaar. Lees of herlees die boeken van me de komende tijd eens lekker. Enjoy, en schrijf ajb een 5 sterren review op bol (als je hem daar koopt, tenminste). KNUf en cu – zodra ik weer kan en mag! H.

Hier zijn de opnamen van de satsang van 6 november j.l. – check de playlists op m’n kanaal eens om de rest te zien, of bijvoorbeeld de ruime serie opnamen van Drieluiken – die geloof ik niet meteen in beeld staan maar veel goeie satsangs bevatten!

h

“Valse noten”, mijn nieuwste boek, nu ook als e-book beschikbaar!

Verkrijgbare boeken van Hans

Meer weten over de inhoud en bestellen? Klik op de foto in het overzicht om naar de desbetreffende boekpagina te gaan.

>130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en zoveel mogelijk reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!

Ja, ik doe mee!