Zoek
Close this search box.

Winterslaap aanstaande + nieuwe (en 2 oudere) satsang video’s

Zoal u wellicht weet duik ik elke ‘winter’ even onder, wat wil zeggen dat ik even geen sessies en bijeenkomsten doe. Het Drieluik van 8-10 december is het laatste event van het jaar (er is nog plek). Ruimte voor sessies is er dit jaar niet meer, het zit vol tot m’n winterslaap. Vanaf de 15e december tot 14 januari ben ik dus niet beschikbaar. Het nieuwe jaar start weer op die 14e januari met een satsangmiddag bij Gerda in Utrecht en vanaf de 16e kan ik dan weer sessies plannen. Weet u dat ook weer.

Nog dit: afgelopen zondag, de 26e, kon ik voor het eerst sinds een jaar weer zelfstandig, in m’n uppie, op en neer naar en van de satsangmiddag in Arnhem. In vorig november vorig jaar begon de fysieke toestand door mijn kapot geraakte central cord (de hoofdbaan van alle zenuwen) door twee wervel vergroeiingen) zo erg te worden dat ik ineens niet naar Arnhem bleek te kunnen rijden, dus zomaar verstek moest laten gaan. Dit omdat de controle over m’n benen en een arm inmiddels, en tamelijk plotseling totaal verstoord was geraakt en er veel pijn ontstond, en ik daarna een tijdlang niet kon lopen enzovoorts. Na allerlei onderzoeken en MRi en Cat-scans en de uiteindelijke urgente neurochirurgische operatie op 18 januari (bijna twee maanden later dus) duurde het vele maanden van revalidatie voordat ik kon ‘lopen’ en mijn handen weer min of meer kon gebruiken, en daarna (vanaf juli denk ik) van ons huis naar Gennep kon met de auto om een simpel boodschapje te doen, maar nu ging het dus! Driekwartier heen en terug plus drie uur met de mensen, zonder ongelukken. Nice! (En dank aan Kasia bij deze voor alle ritjes die ze deed vanaf eind april). Een stapje erbij dus weer, wellicht ook leuk om te weten, lekker om een eindje te kunne rijden in elk geval. Dank aan jullie ook trouwens voor alle support op tal van wijzen. Top is dat.

Maar! Jan heeft gelukkig weer opnamen gemaakt in Utrecht toen we bij Gerda te gast waren op de 19e november, hierbij alvast het deel van voor de pauze. Kijk/luister aub met aandacht, liefst in korte stukjes… niet voor mij, maar voor jezelf… het is er om jullie te dienen nietwaar? Jouw aandacht (of ‘state of mind’) is cruciaal bij alles wat je doet of tot je neemt…

Deze is ook gaaf, en door velen gemist geloof ik…. (2020)

OVER: (auto gedoe, niet zo boeiend voor iedereen misschien, maar het wordt snel interessanter)- verder over: Lange varkens (lachen, jaja, komt ergens verderop aan bod inclusief de oplossing voor de voedselproblematiek). Leren doorvoelen, belangen en het ik-gevoel, waar verwijst ik naar? ‘Ik voel verdriet’ is ruimtelijker dan ‘ik voel me verdrietig’. Dingen te persoonlijk maken, over control en surrender (Brian Eno), biologische en psychologische aspecten. Transgender (en pedofilie) issues en advaita (ongeveer bij minuut 18 – ook de lange varkens komen zo – Hans heeft lol). Over de beperktheid van de bewuste-geest (ervaart maar een klein deel van onze totaliteit). Ik-zeggen tegen de body-mind, de angst voor STILTE en niet-zijn. Je wil niet ‘zijn’, je wil (per se) iemand zijn… (nou, wees dan ook eens iemand, en niet het zoveelste product van ‘het men’), Openheid en kwetsbaarheid. EN GELUKKIG ZIJN IS ASOCIAAL, met dank aan Chrisitien! (EN: Jan natuurlijk weer, voor zijn opname en editing).
Lees “De Tao van Hans” (ook) eens… you might learn a thing or two… Meer info? www.hanslaurentius.nl – Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag! IBAN NL88INGB0001324426 BIC INGBNL2A t.n.v. H. Laurentius te Heijen

(Geestig dat ik als ik spreek over neutrale controle en overgave, een voorbeeld geef van een kapot been en de moeiteloze aanvaarding van dat gegeven. Eind ’23 bleek ik door m’n ziekte een kapot been (en hand) te hebben/houden, en het ging exact zo : operatie, revalidatie, maar vooral: moeiteloze aanvaarding (geen weerstand of drama dus)… wat ook de diverse artsen en therapeuten nogal opviel. Zowel inzet als aanvaarding – vonden zij raar – ik niet.)

enne deze al eens bekeken? uit 2022 – te weinig bekeken naar mijn smaak —

relaties, gehechtheid, nodig hebben en liefde. Hechten of (gezonde) hechting is iets anders dan claimen, afhankelijkheid en jezelf weggeven is iets anders. Over arrogantie versus eerlijkheid (idioten en dooie paarden – over eerlijkheid en namaak sociaal gedoe). (Leer wat over hechtingstheorie zou ik willen aanraden.) Hans zegt liever welwillendheid dan liefde… over dankbaarheid, verwondering, vervelend gedoe en stofzuigen. Everlasting love? Onvoorwaardelijke woede? God? Schopenhauer en de (complexe) wil… Beeldvorming, relaties, veranderlijke wilsmachines… en nog veel meer onderwerpen. Ik ben niet zo omdat ik leraar ben, ik was zo en werd naderhand leraar … verveling of leegte is de basis voor creativiteit – verveling is een tussenfase! Over onze gelaagdheid. Wat onbewust is in me stuurt me… wees niet ‘mindful’ maar wakker en eerlijk! Eerst je oordelen (gevoelens) weghouden – dan opnieuw kijken! naders herhaal je je stupiditeit. Ergens mee zitten is iets anders als ermee zijn!

Naar mijn domme idee valt er veel te leren door al Jan’s opnames, herlees en herbekijk! Lees De Tao van Hans eens, dan leer je een hele hoop over ons diertjes…. ik doe daar verslag op allerlei levels…

Verkrijgbare boeken van Hans

Meer weten over de inhoud en bestellen? Klik op de foto in het overzicht om naar de desbetreffende boekpagina te gaan.

>130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en zoveel mogelijk reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!

Ja, ik doe mee!