Boek 1 vol Valse noten is verkrijgbaar – ook als ebook!


“Niet eerder klonken valse noten zo zuiver!” 🙏🙏🙏 W.B.

“Wat een vlijmscherp boek heb je geschreven, super nice! Fijn dat de kleine stukjes even kunnen doorwerken. En er zit volgens mij aardig wat power achter.” M.

“Ik zou willen dat dit boek door heel veel mensen gelezen zou worden, ook buiten de satsang-crowd dus! Wat een verademing en verrijking zou dat zijn voor ons allemaal. Dank je wel Hans!” H.


Oké. Eerst even praktisch:
Het boek beslaat 260 pagina’s en kost € 23,95 (net zoals Aan de leiband – lees die bij grote voorkeur eerst!) en bevat 696 tekstjes & teksten. Het e-book kost € 14,00.

En hier is de link naar het bestel overzicht bij Bol. 2/3 minder opbrengst voor mij per boek dan via mijn BNB pagina, maar wel gratis levering bij je thuis en jouw kans op het geven van een 5 sterren review 🙂

Valse Noten is uitdrukkelijk bedoeld voor hen die meer volwassen en/of wakkerder willen zijn of worden (niet voor bevreesde middenmoters dus) en bestaat uit korte notities (soms van slechts één zin), kleine dialoogjes, aforismen en essays, en deze staan vol valse humor, serieuze ironie, liefdevolle schuring, positieve argwaan, hoopvol pessimisme, ongekende kennis, vriendelijk vileine vragen, multidimensionale uitnodigingen tot anders kijken en frisse, wrange of wellicht oneigentijdse vormen van inzicht, perspectief en ervaring aangaande zeer gevarieerde onderwerpen. Het boek is er voor u – en ik hoop dat het u verrijken en herijken mag. En dat het u mag laten lachen – om uzelf bijvoorbeeld, uw opvattingen, uw medemensen, om mijn dwaasheid of m’n neiging tot het diverse malen aankaarten van een bepaald thema, of wat dan ook natuurlijk, da’s ook prima.
LEVEN, laten we vooral leven…

And change our minds every now and then, that’s what it’s for!

(Enne, als je wilt, spread the word op je socials dat m’n boek er nu is – plak gewoon de link van dit bericht in je post, dat zou reuze fijn zijn en/of zet je favoriete Valse noot in een social media bericht met een foto van de cover ofzo, thanx!)

Het boek bevat dus een veelheid aan observaties aangaande menselijk gedrag, waaronder onze rationalisaties, verhaaltjes, bewuste en onbewuste beweegredenen, (on)deugdelijk denken, veinzerij, rare trekjes, ironie, advaita, relaties, ‘liefde’, politieke en andere dwaasheden, moralistische en andere sales pitches, egobewegingen, misvattingen (zowel spiritueel als anderszins), zinnige en minder zinnige kennis, terechte en onterechte vooroordelen, de nonsense van magisch denken, en allerlei geestigs dat we voorwenden of aannemen, of waar we in trappen – soms met open ogen of moedwillig. Nou ja, lees het zelf maar, het is een enorme waaier aan onderwerpen, pointers, inzichten, op- en aanmerkingen, adviezen, perspectieven en thema’s.

Anyway. Ik had er lol in, en hou van lezen, denken, kijken en echt (dus bewust) voelen, en: Ik KaN HeT NiEt LaTeN Me UiTteDrUkKeN, dus: wat er ook van komt, dat moet dan maar – ook als het, geheel onverwacht dus, wel een verkoopsucces zou blijken te zijn. (Had ik maar iets over deugende mensen moeten schrijven, vrees ik, en al is dat uiteraard kletskoek, het verkoopt wel veel beter!)
By the way, die rode peper en de peperbolletjes op de cover vormen samen met de genaaide/gestikte lijntjes waar ze voor staan de ‘bassleutel’ – een muziek referentie… hm… u weet, die Hans-figuur maakt vaak muziek metaforen en vergelijkingen enzo… Kasia vat dat en is niet a-muzikaal dus…

Iemand mailde me:

“Goeie dag Hans. Vanmorgen had ik geen energie en geen zin om ook maar iets nuttigs te doen. Ik ben in de tuin gaan zitten met een kop koffie, een grote koek en jouw nieuwe boek. Heerlijk die valse noten! Precies wat ik nodig had. Stevige confrontatie met een flinke dosis onderliggende humor en relativering. Niet teveel tegelijk, effe bijkomen en dan toch gauw weer even pakken om te lezen en tot me te laten indringen. Bedankt bedankt !!!!!!!!!!!!!! Love you, G.”

Twee korte voorbeeldjes uit Boek 2:

1131. Gelovigen? Ach, dat zijn van die lui die geloven dat ze echt geloven wat ze zeggen te geloven… 

1250. Verspil uw tranen niet. U zult ze nog nodig hebben.

(Een paar valse noten staan trouwens reeds op de website, zie de ‘artikelen/columns’ sectie, en een aantal vonden hun weg reeds in De Tao van Hans.)


Lees a.j.b. ook dit berichtje even over boeken bestellen (en maken) en de vrij schamele marges e.d. tenzij je ze via mijn BNB pagina bestelt of ze aanschaft tijdens satsang of sessies…


Trigger Warning bij Valse Noten:
-1. In de praktijk gaat deze dwaze aardling meestal tamelijk geduldig, aandachtig én behoorlijk welwillend – maar ook zo eerlijk mogelijk – met andere dieren (inclusief de mens) om… hij eet ze trouwens liever niet. Overigens acht ik het bekend dat u in wezen altijd uzelf leest, wat u ook leest, zoals iemand eens zo treffend zei. Of en hoe dat doordringt is natuurlijk vers twee.

0. Mensen kunnen bijzonder genereus, oprecht, vriendelijk, creatief, intelligent, aandoenlijk, hulpvaardig, edelmoedig, dapper, opgewekt, genereus, warm, flink, liefdevol, ruimhartig en zelfs wijs zijn (zelfs ik ben regelmatig van dit soort verschijnselen of eigenschappen beschuldigd, moet ik toegeven, of dat terecht is laat ik beter in het midden).
Dit gezegd hebbende kunnen we nu gelukkig overgaan naar een min of meer ‘boos-aardige’ litanie, bedoeld als tegengif voor een te kinderlijke, naïeve, sentimentele, illusoire, slaperige, ideologische, wensdromerige, compassievolle, utopische, romantische of positivistische kijk op het dier mens. Ik zal dus mijn best doen een aantal van de hierboven genoemde ‘positief’ geachte menselijke trekken zoveel mogelijk uit te schakelen, of deze zo goed als ik kan moedwillig te veronachtzamen of geweld aan te doen in het boek. Veel plezier ermee.
Voor wie liever niet te diepgaand onder de motorkap wil kijken van de pratende, rusteloze, bipolaire en multidimensionale diersoort waartoe hij of zij behoort, of liever niet achter de veel voorkomende maskers wil gluren, lees dit boek beter niet, of doe alles erin gewoon af als: negatief/cynisch/zwartgallig/pessimistisch/misantropisch of een woord dat u beter past zodat u uw noties (gevoelens die u voor gedachten, waarheden of inzichten aanziet) lekker ongemoeid laat.
Dan bent u er immers mooi vanaf, en krijgt u geen last van cognitieve dissonantie! Zo kunt u hopelijk fijn verder dromen, untill reality will try to correct you… and it will.

(Zo, nu is er wat context… voor de slechtere verstaanders, zeg maar. Want sommigen veroordelen me met veel dedain omdat ik me met teveel dedain her en der veroordelend uit zou drukken enzovoorts, heb ik begrepen… lachen. Zijn vrijwel altijd types die me nooit in de praktijk meemaken trouwens, en zelden een boek van me lezen – ook al geestig. Dus, voor teergevoelige lieden, die snel menen dat ik soms te ‘denigrerend’ doe: ik weet – als geen ander, zou ik bijna zeggen – dat sommige mensen zich roekeloos, dom, schijterig, agressief, hebberig, meegaand, rebels of als wat dan ook gedragen vanwege trauma of ‘bad wiring’… maar als we die toer op gaan kunnen we nergens meer iets over zeggen, dus die toer ga ik niet op. Bovendien, het boek heet Valse Noten…)


Nog één email respons op m’n Valse noten:

“He Hans, wat een uitdagend boek weer! Iedereen die de ‘moeite’ nam om Leiband en Tao te lezen zal het gevoel hebben dat je hier de spijkers nog eens wat dieper op de kop slaat. Mijn kop deed er soms zeer van, in de goede zin van het woord, en dus: wat een upgrade! Mensen zijn (geestelijk) lui, schreef je eerder, nou ik niet. Heb hem nu al twee keer gelezen, maar vat nog niet de helft, denk ik 🙂 dus… ik ga door. Maar ben nu eerst Leiband en Olie op ‘t vuur opnieuw aan het lezen, en ze zijn nog rijker dan ik al meende. Wie jou niet leest verarmt zichzelf, dat is mijn stelregel vanaf nu. Ach, ik kan zo wel uren doorgaan… Je hebt geen idee natuurlijk, maar je hebt m’n leven diepgaand veranderd met al je werk (inclusief je video’s trouwens, maar vooral de boeken en de satsangs, plus niet te vergeten de drie sessies die we deden. Dank, dank, dank. Ik kom snel weer, en maak nu vast een donatie over, zeker nu je niet kunt werken vanwege je rug.) Wanneer komt deel 2????? kan niet wachten. Superboek dus, wou dat er tienduizenden van verkocht werden en dat op de school waar ik werk (Havo niveau) dit als verplichte kost zou worden ingevoerd! Valse noten? Nee hoor: Goeie noten! Veel dank nogmaals, en veel beterschap ook en groetjes, K.’

Ja, ik doe mee!