Boek 1 vol Valse noten is nu verkrijgbaar!

“Wat een vlijmscherp boek heb je geschreven, super nice! Fijn dat de kleine stukjes even kunnen doorwerken. En er zit volgens mij aardig wat power achter.” M.

“Ik zou willen dat dit boek door heel veel mensen gelezen zou worden, ook buiten de satsang-crowd dus! Wat een verademing en verrijking zou dat zijn voor ons allemaal. Dank je wel Hans!” H.

Oké. Eerst even praktisch:
In eerste instantie zal m’n nieuwe publicatie enkel verkrijgbaar zijn via mijn BNB-pagina én natuurlijk tijdens satsangs en sessies. Nu is dus de paperback verschenen, na enige tijd zullen we natuurlijk ook de moeite ook nemen er een ebook van te maken… 
Het boek beslaat 260 pagina’s en kost € 23,95 (net zoals Aan de leiband – lees die bij grote voorkeur eerst!) en bevat bijna 700 tekstjes & teksten.

Pas na een jaar ofzo zal ik beide vormen (paperback & ebook) ook via andere kanalen ook verkrijgbaar laten zijn.

Het boek is uitdrukkelijk bedoeld voor hen die meer volwassen en/of wakkerder willen zijn of worden (niet voor bevreesde middenmoters dus) en bestaat uit korte notities (soms van slechts één zin), kleine dialoogjes, aforismen en essays, en deze staan vol valse humor, serieuze ironie, liefdevolle schuring, positieve argwaan, hoopvol pessimisme, ongekende kennis, vriendelijk vileine vragen, multidimensionale uitnodigingen tot anders kijken en frisse, wrange of wellicht oneigentijdse vormen van inzicht, perspectief en ervaring aangaande zeer gevarieerde onderwerpen. Het boek is er voor u – en ik hoop dat het u verrijken en herijken mag. En dat het u mag laten lachen – om uzelf bijvoorbeeld, uw opvattingen, uw medemensen, om mijn dwaasheid of m’n neiging tot het diverse malen aankaarten van een bepaald thema, of wat dan ook natuurlijk, da’s ook prima.
LEVEN, laten we vooral leven…

And change our minds every now and then, that’s what it’s for!

(Enne, als je wilt, spread the word op je socials dat m’n boek er nu is – plak gewoon de link van dit bericht in je post, dat zou reuze fijn zijn, thanx!)

Het boek bevat dus een veelheid aan observaties aangaande menselijk gedrag, waaronder onze rationalisaties, verhaaltjes, bewuste en onbewuste beweegredenen, (on)deugdelijk denken, veinzerij, rare trekjes, ironie, advaita, relaties, ‘liefde’, politieke en andere dwaasheden, moralistische en andere sales pitches, egobewegingen, misvattingen (zowel spiritueel als anderszins), zinnige en minder zinnige kennis, terechte en onterechte vooroordelen, de nonsense van magisch denken, en allerlei geestigs dat we voorwenden of aannemen, of waar we in trappen – soms met open ogen of moedwillig. Nou ja, lees het zelf maar, het is een enorme waaier aan onderwerpen, pointers, inzichten, op- en aanmerkingen, adviezen, perspectieven en thema’s.

Anyway. Ik had er lol in, en hou van lezen, denken, kijken en echt (dus bewust) voelen, en: Ik KaN HeT NiEt LaTeN Me UiTteDrUkKeN, dus: wat er ook van komt, dat moet dan maar – ook als het, geheel onverwacht dus, wel een verkoopsucces zou blijken te zijn. (Had ik maar iets over deugende mensen moeten schrijven, vrees ik, en al is dat uiteraard kletskoek, het verkoopt wel veel beter!)
By the way, die rode peper en de peperbolletjes op de cover vormen samen met de genaaide/gestikte lijntjes waar ze voor staan de ‘bassleutel’ – een muziek referentie… hm… u weet, die Hans-figuur maakt vaak muziek metaforen en vergelijkingen enzo… Kasia vat dat en is niet a-muzikaal dus…

Iemand mailde me zojuist:

“Goeie dag Hans. Vanmorgen had ik geen energie en geen zin om ook maar iets nuttigs te doen. Ik ben in de tuin gaan zitten met een kop koffie, een grote koek en jouw nieuwe boek. Heerlijk die valse noten! Precies wat ik nodig had. Stevige confrontatie met een flinke dosis onderliggende humor en relativering. Niet teveel tegelijk, effe bijkomen en dan toch gauw weer even pakken om te lezen en tot me te laten indringen. Bedankt bedankt !!!!!!!!!!!!!! Love you, G.”

Twee korte voorbeeldjes uit Boek 2:

1131. Gelovigen? Ach, dat zijn van die lui die geloven dat ze echt geloven wat ze zeggen te geloven… 

1250. Verspil uw tranen niet. U zult ze nog nodig hebben.

(Een paar valse noten staan trouwens reeds op de website, zie de ‘artikelen/columns’ sectie.)


Lees a.j.b. ook dit berichtje even over boeken bestellen (en maken) en de vrij schamele marges e.d. tenzij je ze via mijn BNB pagina bestelt of ze aanschaft tijdens satsang of sessies…


En nadat boek twee ook klaar is, kan ik heerlijk aan de slag met een geheel nieuw project gebaseerd op vele honderden pagina’s uitgewerkte satsang opnamen door een groepje geweldige toegewijde satsanggangers, onder leiding van Jan Hermans en Niek Dekker… Hoe mooi is dat allemaal? Een hoop ‘werk’ zult u wellicht denken, en dat klopt ook, maar vooral een hoop lol en een veelheid aan interessant materiaal, én dus tevens een enorme kans om de paar dingen die hier zijn ingezien, verstaan en opgevallen met je te delen, op weer een net andere wijze dan bijvoorbeeld met m’n Valse noten – die waarschijnlijk in me zullen blijven opwellen. Dus!

Trouwens (13 september 2022): in de eerste batch van 100 gedrukte exemplaren zaten er nog wat schoonheidsfouten, ondanks al onze 3 voudige correctie rondes – vergeef ons a.j.b. – nu is het boek echter technisch-syntactisch-én qua spelling ‘perfect’… Hug.


Het boekentraject voor de komende jaren (als de De Grote Groene Woensel mij de tijd ervoor toestaat) bestaat uit:

Valse noten – boek 1 – augustus 2022

Valse noten – boek 2 – voorjaar 2023 (of later als dat noodzakelijk blijkt, of als het satsangboek zich naar voren dringt)

Satsangboek 1 – 2024

Satsangboek 2 – 2025 (als het ook teveel materiaal blijkt te zijn om in één boek te publiceren, waar het wel op lijkt uit te lopen – dank alvast aan alle scribenten!)

Ja, ik doe mee!

Kies de bijeenkomst en de datum waarop het plaatsvindt:
Aantal deelnemers:
Vul je gegevens in:
Heb je behoefte aan het carpoolen?

Ja, ik doe mee!