Search
Close this search box.

Rozengeur & Prikkeldraad (#1 van de Trilogie)

Overal verkrijgbaar of online te bestellen, als paperback en e-book

Rozengeur&Prikkeldraad

Zelfonderzoek, advaita, echt denken, werkelijke spiritualiteit,  inrichting, het virus (je hebt het of niet), de juiste houding, wat is verlichting?, slavernij, de gevangenis, de waan van persoonlijke perfectie, wat je gelooft is wat je krijgt, ‘normale’ relaties?, echt onderzoek, misvattingen, de juiste houding…
Het boek bevat een hoop scherven om illusies door te prikken of op zijn minst in beeld te krijgen. Er wordt zoals ik vaker heb gezegd tamelijk veel onzin verteld en geloofd over bevrijding, verlichting, mens-zijn en dergelijke, en dus wil ik er graag een aantal ontzenuwen in dit boek. Dus komen tal van thema’s aan bod om te laten zien waar zoal in geloofd wordt en hoe we onze vrijheid stelselmatig dwarsbomen ook al zeggen we deze te zoeken. Het laat ook zien dat werkelijk in het proces van ontmanteling zitten totaal anders is dan wat we ons er graag bij voorstellen, en dat het niet zo leuk is om echt diepgaand bewust te worden. Voorwaar geen kattenpis. In veel van mijn artikelen en columns ben ik al duidelijk en tamelijk scherp geweest over allerlei waanideeën, in Rozengeur & Prikkeldraad wind ik er ook geen doekjes om. Het gaat immers om waarheid, niet om het verkopen van populaire sussertjes, troost praatjes en het-komt-wel-goed-allemaal-slaap-liedjes en andere onwaarachtigheden waar vele moderne zoekers mee behept zijn.

Hans Laurentius is inmiddels bekend bij een groot publiek. Hij deed ons denken aan Jed McKenna, compromisloos, met veel humor, en begripvol tegelijkertijd. Zijn ‘Rozengeur & Prikkeldraad’ is ons inziens zijn beste boek tot nu toe.

Samsara

Een citaatje uit het boek:

Als je droomt neem je de droomwerkelijkheid voor waar aan, als je niet droomt niet. Er is geen gradueel verschil, het is een radicaal verschil. Als je acht bent speel je met barbies of soldaatjes, als je veertig bent niet. Je speelt dan niet anders, of spiritueler of verstandiger met barbies of soldaatjes, maar gewoon niet.

HL

Kortom: je bent ontwaakt uit de Walt Disney versie van wat je dacht dat de Realiteit was, oftewel: je gelooft niet meer in Sinterklaas, terwijl de kind-mensen om je heen dat nog volop doen. Of niet natuurlijk.

Het boek in paperback uitvoering kost € 20,90 en is 160 pagina’s dik, de e-book versie kost € 10,99. Een heel mooie uitgave, vormgegeven door m’n lief Kasia. Hardcovers zwerven ook nog soms rond, voor 24,95 of meer… De recentste versie is druk 3. Er zijn er bijna 3.000 van verkocht.

Lezers vertellen

E.
Met lege handen
Lees verder
Messcherp en bijzonder helder is dit boek van Hans Laurentius. Het fijne aan deze titel is dat Hans met niets genoegen neemt. Alles veegt hij van tafel, zodat je uiteindelijk alleen maar met lege handen kan komen te staan. Zijn benadering is verfrissend en nietsontziend. Daarom beveel ik het graag aan.
Richard
En weer verder
Lees verder
Dit boek verontrust mij. Het verontrust mij zeer. Dat is ook de bedoeling, getuige de vuist op de achterzijde. Waarheid zoeken is een hengst voor mijn hersens krijgen, zo vaak als nodig is. Totdat de totale ontspanning er is, zegt Hans. Door korte hoofdstukjes word ik geholpen de grootste illusie aller tijden te doorzien. Geen valse romantiek over spiritualiteit, maar niets ontziend ontleden van motieven tot de essentie, recht op het doel af. Even bijkomen na de hengst en weer verder, er is geen eindpunt. Een openbaring.
Mardiem
Zo is het gewoon...
Lees verder
Rozengeur&Prikkeldraad beschrijft hoe het is om waarheid (of hoe je het noemen wilt) te leven. Of het je gaat helpen om waarheid te vinden kan ik niet zeggen, dat ligt eraan in hoeverre je bereid bent om die te aanvaarden. Eerlijk geschreven, helder en in eenvoudige taal. Rozegeur&Prikkeldraad heeft (mij) laten inzien dat Waarheid ergens tijdens het zoeken is gevonden en daar heeft eerder werk van Hans zeker aan bijgedragen! Dank Hans voor dit Inzicht!
Tine
Het is allemaal één groot toneelstuk
Lees verder
Van jongs af aan heb ik altijd het gevoel gehad dat er iets niet klopt [...]Gevolg was dat ik me nooit echt thuis voelde in de wereld… nou, dan krijg je natuurlijk van alles naar je hoofd; dat je mee moet in de ratrace anders wordt het nooit wat. Voorbeelden genoeg die ik jou niet hoef te vertellen. Ik heb me altijd een rare gevoeld totdat ik een gesprek zag van jou met Patrick K. ….was een hele opluchting! Nu dus ‘Rozengeur en prikkeldraad’ gelezen… Het klopt dus dat ik voelde dat er iets niet klopte. Sterker nog; er klopt helemaal niks van! Het is allemaal één groot toneelstuk.

NBD Biblion recensie

Rozengeur & Prikkeldraad/ Hans Laurentius. -Amsterdam : Samsara Uitgeverij, [2014]. -160 pagina’s. Er is ook een E-book versie beschikbaar.

Het zevende boek (hm… achtste… EHBO was ie vergeten 🙂 )van de auteur is opnieuw een uitnodiging om tot de kern van het leven te komen in plaats van daarvoor te vluchten. Volgens Laurentius slapen de meeste mensen en houden ze vast aan smoezen, (spirituele) onzin en troost, controle en afleiding. Het werkelijk willen vinden van de waarheid, wakker te worden en een heldere totaliteit te ontdekken, vraagt erom dit soort zaken te doorzien. De titel van het boek verwijst naar het gegeven dat dit meestal geen prettig proces is. En de auteur stelt daarom de lezer een simpele vraag: wil je verlichting of een prettig leven? ‘Al je pogingen iets te verbeteren aan het niet bestaande zelf, houden het geloof erin in stand.’ Het boek is luchtig, grappig en tegelijkertijd meedogenloos. En vast met opzet irriterend. Het is heel geschikt voor mensen bij wie niets meer helpt of werkt wat eerder hielp of werkte. Bij wie de crisis zo diep is dat ze bereid zijn om zelf aan de slag te gaan.
Prima boek.

F. van Soelen – NBD BiBlion

httpv://www.youtube.com/watch?v=GoO6l1Vd\u002d\u002d4

Rozenprik Trailer door Kasia Wozniak; Muziek HL ‘Pulse’

 

Een harde confrontatie

Na veel gelezen te hebben over spiritualiteit nog steeds niet gevonden wat je zoekt? Misschien is het boek Rozengeur & Prikkeldraad dan wel wat voor jou! Vraag jij je meer dan eens af wat nu werkelijk is en wat niet, ben je op zoek naar de waarheid? Rozengeur & Prikkeldraad is een eerlijk boek, in elk geval vanuit het oogpunt van de schrijver Hans Laurentius. Rest natuurlijk de vraag of wat hij schrijft ook bij jou binnen zal komen als werkelijk waar. De auteur blijkt geen voorstander van een zweverige aanpak, maar schrijft wel oprecht. Met als gevolg dat hij meedogenloos, hard en confronterend over kan komen. De auteur is helder en richt zich op de zoeker. Ben jij bereid om uit een diepe slaap wakker geschut te worden en daarna gericht zelf onderzoek te doen? Of wil jij je gewoon goed voelen? Dat laatste is prima volgens de auteur, maar dan is dit boek niets voor jou. Ben je echter alle zoetsappige Goeroe verhalen en het zogenaamde slaapwandelen zat? Wil je weten wat is en werkelijk leren beseffen dat jij de illusie bent? Dan is dit een boek die je mogelijk een stapje in de goede richting zou kunnen helpen. Het boek is geen wondermiddel, geen volledige therapiesessie of een boek der antwoorden, er is werk aan de winkel! Rozengeur & Prikkeldraad is een harde confrontatie met het feit hoe ver weg we nog verwijderd zijn van werkelijk ontwaken.

Sandra

DIT IS DEEL 1 van een TRILOGIE: 2 = Olie op het vuur (2016) en 3 = Een Handvol Scherven (2019)…

Ja, ik doe mee!