Zoek
Close this search box.

De Tao van Hans

“De Tao van Hans,…..dank je, ik ben enorm dankbaar met wat je me allemaal aanreikt!” RvN

Bestelinfo vooraf

De paperback versie bevat 394 pagina’s en is verkrijgbaar, maar enkel via mijn Brave New Books pagina én tijdens satsang en sessies natuurlijk! De ebook versie is er ook, en die zal (ook) via allerlei online winkels te krijg zijn zoals Bol, al heb ik het ‘t liefst dat je sowieso de ebooks bestelt via mijn BNB pagina (kost jou niets meer, maar is voor mij gunstiger. Bovendien zijn enkele titels daar zelfs goedkoper!). De paperback kost € 25,00 (ex. verzendkosten via BNB, en 26,90 via bol enzo)… misschien een goed idee nog een andere titel mee te bestellen? – en bedenk – het zijn in wezen twee boeken voor de prijs van anderhalf – deze is 40% dikker dan Leiband, en ruim tweekeer zo omvangrijk als al m’n vorige werk. Het ebook kost trouwens € 14,99. Anyway, hope u like my work! Het bevat een verslag van een vol jaar van lezen, denken, observeren, reflecteren, voelen, luisteren en schrijven…

U betaalt dus verzendkosten als u via BNB bestelt, maar boeken die zo gekocht worden zorgen er wel voor dat ik zo’n € 6,00 verdien aan een exemplaar, via Bol enzo is dat een schamele € 2,00…
Tijdens satsang of sessie kopen is uiteraard zonder verzendkosten én met de beste marge voor mij…

Over De Tao van Hans

De Tao van Hans is de opvolger én voortzetting van Aan de leiband, of je eigen pad? – lees die dus eerst, anders mis je context, en er wordt regelmatig in De Tao van Hans naar verwezen! Nog een tip, of verzoek: lees het van A tot Z, sommige thema’s komen enkele malen terug, en er zit een opbouw in dus. Schort ook de opinies bij voorkeur op tot je het boek uit hebt, dan worden de samenhangende perspectieven helder(der)…

Het boek gaat eigenlijk over ‘kiezen’ voor het leven – want ik sterf is een vitaal besef in ‘de aanwezige’, het is dé ultieme context voor elke Tao, naar mijn smaak. En ondanks de in dit boek vervatte kritisch noten, de soms opwellende walging, elementen van verontrusting en ironie of zelfs het her en der aanwezige sarcasme, is het eigenlijk een positief boek. Een oproep, want:

Zonder interesse en ‘drive’ komt er niets tot stand, noch op lichamelijk, persoonlijk, relationeel, maatschappelijk of spiritueel vlak. Een mens kan wraakzucht kweken, meegaandheid of karakter. Competentie, middelmatigheid of zwakte. Men kan leren denken, luisteren en echt voelen, óf blijven geloven in geloven en blijven hangen in oude simplistische en vastgeleefde oordelen en door de tijdgeest voorgeschreven moraliteiten.
Verandering begint echter altijd met interesse. Combineren we die met eerlijkheid, durf, krachtdadige welwillendheid of een dosis heldere sensitiviteit dan kan iedereen vorderen, op welk terrein dan ook! Blijven we liever hangen in kleingeestige morele middelmatigheid of ressentiment, dan trainen we die houding, en worden we daar dus beter in, en verspreiden we die. Dit zijn enkele van de kernthema’s in dit boek.

Er komen echter ook tal van andere kleine zaken in aan bod zoals globalisering, liefde, religie, atheïsme, vooruitgang, advaita, moralisme, filosofie, de (onvrije) wil, magisch ‘denken’, geschiedenis, klimaat, hersens, ironie, macht, onnozelheid, extremisme, sferen, compassie, politiek, spiritualisme, cultuur, relativisme, humanisme, natuur, sentimentaliteit, ideologie, tijdgeest, helderheid, evolutie, én lieden als Nietzsche, Sloterdijk, Heidegger, Pinker, Dawkins, Gray, Finkielkraut, Scruton, Hitchens, Orwell, Onfray, Mekhennet, Cioran, Stendhal, Voltaire, Neiman, Flannery, Mishra, De Martelaere, Solzhenitsyn, Pessao, Marx, Darwin, Peterson, Eno, Dalrymple, Habermas, Toergenjev, Thomas, Derrida, Flannery, Boudry, Denys, en als klap op de vuurpijl: 
De waarheid over de Enige echte Godheid, de Grote Groene Woensel! 

Enne, een goeie review op Bol is altijd behulpzaam, ook trouwens van andere titels – en ook als er ‘al’ een aantal staan, laat je niet weerhouden, a.j.b..

Zet die in het geval van De Tao van Hans gewoon bij de ebook versie van het boek, die zal wel (ook) via Bol te koop zijn. Thanx. Promoot m’n boeken ook als je wilt op je social media, als m’n werk je bevalt, alle steun helpt.

Tot slot nog dit: een flink deel van de opbrengst van dit boek gaat naar vogelvoer, voor m’n gevleugelde vriendjes! Een ander deel zal ik besteden aan leesvoer voor mezelf – waarvan een deel ongetwijfeld in boekvorm of anderszins weer bij jullie terecht kan of zal komen. Leuk toch? Een soort van circulaire economie zeg maar.

Knuf! h.

Ja, ik doe mee!