Heruitgave van Zelfherinnering – met extra zen-tekst van HL

Zelfherinnering

Hier nu Totaal Bewust Zijn is je ware aard als manifestatie én Totaal bewust Zijn hier nu is tevens de spirituele praktijk. Zolang je op zoek bent naar verlichting, de oplossing van je problemen of dat soort zaken, weiger je in wezen hier-nu Totaal Bewust te Zijn. Dit inzien in concreto, in je leven is van cruciaal belang. Wees totaal bewust en onderzoek deze activiteit van verzet, met volledige inzet.

Het boek is grotendeels gebaseerd op selecties van uitgeschreven satsang audio opnamen uit de periode 2002-2003, maar bevat ook een aantal door mij speciaal ervoor geschreven stukken en wat gedichten van mijn op 6 oktober 2017 overleden vriend Richard van de Waarsenburg, die ook de redactie deed. Oorspronkelijke uitgave Panta Rhei 2004.

Hij is vanaf heden als paperback (van 174 pagina’s) beschikbaar, een ebook is er ook. Maar je kunt de paperback ook bestellen via je boekhandel natuurlijk, of nog fijner voor mij, kopen tijdens een satsang of sessie.

Extra materiaal

Deze heruitgave is een prima voortzetting van De vreugde van verlichting, en bevat als extra hoofdstuk een ruime tekst van me genaamd: De tien fasen van het hoeden van de os een zen benadering, over de (zen) stadia in het ontwakingsproces. Het is een tekst die ik in 2001 schreef voor bezoekers van de Horizon, die dankzij m’n vriend Ger Haak weer boven water kwam, en dankzij Kasia  kon worden bewerkt tot een bruikbaar bestand. Dat geld ook voor de toegevoegde ‘column’ In de openheid van de vraag die net als de genoemde Zen tekst verder niet beschikbaar was.

Het digitale materiaal van de hoofdtekst van Zelfherinnering was verdwenen, maar dankzij Nazmiye Oral is Minem Sezgin bereid gebleken de tekst geheel over te schrijven (!!!) zodat het door Kasia weer bewerkt kon worden tot een boek en ebook! En Cecile zette de puntjes weer op de i’s, en de komma’s op de juiste plek.
Hoe vet is dat? Toffe wijven zijn tof, man!

BEVALT HET BOEK JE, SCHRIJF A.J.B. EEN REVIEW! Thanx.
Een recente review gaat als volgt:

Tof boek! En misschien wel mijn favoriet in zijn boekenreeks (naast Vreugde van verlichting). Ik heb de eerste versie en ben daardoor ooit bij Hans Laurentius terechtgekomen. De heruitgave heeft zelfs nog een toevoeging.
Helder, to the point, zonder fratsen en met precisie weet Hans te verwijzen. Wat kan ik er meer over zeggen? Ik zou zeggen: gewoon lezen! 🙂

F.
Zelfherinnering

Over de eerste versie schreef iemand:

“Duidelijk en helder: bam-bam-bam – klaar. Om steeds weer met de neus op de feiten mee gedrukt te worden.”

Ja, ik doe mee!