Zoek
Sluit dit zoekvak.

Here I Am, Not Quite Dying… satsang video’s Utrecht/Drieluik + interview + een TIP!

31 graden, 25 juni, het gaat me inmiddels ‘goed genoeg’, en dus lekker satsangen in Utrecht plus eindelijk Gerda weer eens zien – voor het eerst sinds oktober ’22 vanwege het gedoe met dit lijf. Opmerking: kijk de video (liefst met aandacht) helemaal, al is het in stukjes. Ook verderop zijn er tal van interessante thema’s. Het beste is om dat met al m’n opnamen te doen, en niet halverwege te menen dat het zo wel goed is. Kijk dan later de rest…

Super dat Jan Hermans er bij was om de satsang op te nemen! (Zie onderaan dit bericht om de video te starten.) Met dank ook aan alle deelnemers!

Christopher van Drie vond het leuk met me te praten, en had derhalve een interview met me op 14 juli. Het werd, mede dankzij hem, een leuk en fris gesprek! (Zie nog iets verder onderaan dit bericht voor de video.) We hadden het over bewustwording, creativiteit, waarachtig zijn, (on)volwassenheid, smoesjes, zelfonderzoek, doorvoelen, wat ik zoal tegenkwam in het proces, sociale interacties en sociale druk versus authenticiteit, waarheid, angst, eerlijkheid enzovoorts.
Quote:‘ Een maatschappij vol oprechte mensen is een betere dan een maatschappij vol onoprechte mensen...’
– Oprecht in de zin van echt, authentiek, waarachtig, eerlijk en bewust. Besef: zelfonderzoek is niet egoïstisch, want hoe echter, opener en eerlijker jij durft en leert te zijn hoe beter het is voor iedereen! En dan kun je pas écht sociaal zijn in de goede zin van het woord, in plaats van slap, vermijdend en pleasend (ofwel bang en oneerlijk – wat je verkoopt als ‘sociaal’) of het even kinderlijke en onbewuste tegendeel: steeds maar obstinaat en ‘boos’.
(christophervandrie.nl leidt naar de website van zijn coaching praktijk.)


TIP: Herhaling van het bekijken of beluisteren van m’n video’s voedt je totale systeem, je ‘onderbewuste’ als je wilt. Het gaat er niet enkel om wat de bewuste geest (of ‘ik’) allemaal ziet, hoort, ervaart, (ervan) vindt, en erbij voelt, maar tevens, en zelfs wellicht vooral (!), wat je totale wezen oppikt. Het onderbewuste blijft immers de materie processen, en vooral dát leidt gaandeweg tot verandering van binnenuit. We zijn naar mijn smaak te veel gefixeerd op wat onze ‘bewuste’ geest begrijpt en vindt enzovoorts… verstaat u? Een bewustwordingsproces is mede daarom verwant aan een creatief, scheppend proces.
Bekijk of beluister daarom die video’s helemaal (of als dat aan de orde is: in stukjes – dus slechts zolang onze aandacht open en wakker is, of tot iets u ‘raakt’ of ‘verplaatst’ – en wacht dan – laat het dan eerst goed doorwerken alvorens verder te gaan).
En doe dit zo bij voorkeur meermaals. Zo ook met m’n boeken. Lees ze, meermaals, en bij voorkeur allemaal – ook als het lastig lijkt… en dat zeg ik nogmaals niet omdat ik er rijk van wordt (want dat is niet zo), maar omdat het u voedt – op meer niveaus dan dat uw bewuste geest bevatten kan, en het zo uw leven verrijkt en het materiaal zo de kans krijgt u te transformeren. Dank!


Onderwerpen satsang video – Is ego echt? Er is geen bedoeling, geen purpose! Er zijn menselijke mogelijkheden, er is niks ‘divine’ aan. Voedt het ‘onderbewuste’! ‘Leven op aarde’, hihi. Er kan nut zijn, maar dat is iets anders dan ‘bedoeling’. Sommige dingen zijn zinvol binnen een concrete context, andere dingen niet of minder. Dus ook geen reïncarnatie! Er is geen ziel, geen plan, geen hiernamaals. Over herinneringen, de bewuste geest en het onderbewuste. Over patroon herkenning en ordening. Over dualisme en finalisme, en de niet bestaande ziel. Hoe iets voelt is geen bewijs of argument. Dat Wat Ziet is enkel nu, enkel hier! Over authenticiteit versus ‘aardig’ zijn EN: Onderscheidingsvermogen! En meer…. enjoy.

Enne, de kenners weten waar de aanhef vandaan komt (Here I Am, Not Quite Dying…). Quizvraag?

Het zou tof zijn als je af en toe eens een boekcover (video of webartikel) van me op je socials zou willen posten, met of zonder commentaartje… wie weet heeft iemand er iets aan. Jullie samen vormen een grote mogelijkheid mensen met m’n werk in aanraking te laten komen, wellicht hebben ze er iets aan…

Kijk deze (reeks) ook eens – aandachtig! En lees de Valse noten trilogie grondig – als u wat wenst op te groeien en durft te leren tenminste… Video drieluik december ’23.

Verkrijgbare boeken van Hans

Meer weten over de inhoud en bestellen? Klik op de foto in het overzicht om naar de desbetreffende boekpagina te gaan.

>130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en zoveel mogelijk reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!

Ja, ik doe mee!