Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voor hen die mij of mijn site voor het eerst tegenkomen…

Hallo, als je voor het eerst, of nog maar net, met me in aanraking komt, via youtube of anderszins, en geïnteresseerd bent in wat ik zoal te zeggen heb, hier eerst wat leestips en onderaan een aantal cruciale satsang video’s.

Neem alsjeblieft even de tijd om dit stuk ter harte te nemen…

Samenvattend wil ik zeggen: lees bij grote voorkeur a.j.b. minimaal De vreugde van verlichting, Olie op het vuur, Aan de leiband, of je eigen pad? én EHBO (die zelfs gratis beschikbaar is als pdf, en cruciaal als je ‘verder’ wilt)!!! En dat zeg ik niet omdat ik van boekjes verkopen rijk wordt, want helaas is dat niet zo 🙂 Maar het is gewoon effectiever om ‘beslagen ten ijs te komen’ zodat ik niet hoef uit te leggen wat al uitvoerig door me beschreven is… En aandachtig lezen (en herlezen) biedt een gelegenheid tot veel dieper leren dan louter video’s bekijken. Dit is trouwens geen privé opvatting, het is aangetoond waar.

By the way, en wellicht ten overvloede: als je mijn boeken leest, en het boek en m’n noeste arbeid recht wil doen, lees het dan ajb van begin tot eind, en niet zoals velen doen ‘ad random’ ; openslaan en wat lezen… en ergens anders open slaan en weer wat lezen. Er zit namelijk altijd een zeer bewust bepaalde opbouw in die op de random manier nogal verloren gaat. Anders is het zoals een symfonie na een kwartier starten en een paar minuten luisteren, dan kippen naar 26:30 minuten en nog wat luisteren etc… men zal het muziekstuk zo niet leren kennen, noch in z’n geheel begrijpen
—-

Voordat je een sessie wil gaan plannen, satsangs of weekendbijeenkomsten wil gaan bezoeken heb ik een vrij dringend verzoek aan je. Lees dus eerst een minimaal aantal van mijn boeken – en liefst twee maal – die heb ik immers niet voor niets geschreven en ze wijken behoorlijk af van het meest dat voor non-dualiteit en ‘spiri’ doorgaat – ik bedoel het niet lullig ofzo, maar geloof me, ik heb ontstellend veel gelezen in de afgelopen 40 jaar… Dit verzoek kost je wat centen, maar als je een paar van mijn werken aandachtig leest is het zeker niet duurder dan een sessie, en zo kom je naar een satsang, weekend of naar sessie met in elk geval wat basisinzichten, cruciale gezichtspunten en (zinvolle) voorkennis, die ik dan niet nog een keer hoef uiteen te zetten – of waarnaar ik kan terugverwijzen. Zo help je het – en jezelf en de groep – dus om dieper te kunnen gaan. In feite scheelt het je minimaal een sessie, en zo bezien kost het je weinig – bovendien zal je die boeken herlezen – als je slim bent. Per saldo ben je dus eigenlijk voordeliger uit, want kom je beter beslagen ten ijs. (Ik zeg dit allemaal overigens niet omdat ik rijk zou worden van het verkopen van boeken, want da’s niet het geval – ik krijg helaas maar een aantal euro’s per verkocht boek.)
Ook de teaching in de video’s zul je beter begrijpen als je wat van me gelezen hebt, omdat er zo meer context en basiskennis en bekendheid met mijn perspectieven in je systeem kunnen landen.

Voor wie enigermate grondig wil zijn, en zichzelf (en mij) van dienst wil zijn leest minstens het volgende:

  1. Begin met De vreugde van verlichting – daar vind je de basics m.b.t. non-dualiteit, bewustzijn enzovoorts. (De verdere verdieping hiervan vind je in: Zelfherinnering – Ruimte voor volledigheid).
  2. Lees dan EHBO – die is zelfs gratis en tamelijk van belang voor bijna iedereen. En experimenteer ermee! (Zie punt 5 voor twee andere gratis boeken van me (uit 2006 en 2007).
  3. Dan – op z’n minst ook – Olie op het vuur – cruciaal voor leren denken, onderzoeken, de juiste benadering en hoe allerlei misvattingen te ontmantelen, zodat je eindelijk eens echt kan beginnen 🙂
    Olie is het tweede deel van m’n post-2013 trilogie over ontwaken en volwassenheid: Rozengeur&prikkeldraad/Olie op het vuur/Een handvol scherven – allen zeer leerzaam, confronterend, verhelderend en grappig – volgens velen.
  4. Bestudeer zeker ook Aan de leiband, of je eigen pad? want veel van je problemen, issues, ideetjes of illusies zijn makkelijk te doorprikken als je je hersens leert gebruiken en enig inzicht vergaart over wat werkelijke individualiteit betekent, of het tegendeel: steeds je ‘ziel’ verkopen vanwege sociale druk en vrees voor afwijzingen andere misvattingen en belemmerende overtuigingen. De Tao van Hans is in wezen deel 2 hiervan. (De Valse noten serie een apart staande voortzetting…)
  5. De rest is er voor eenieder die dieper en verder wil dan de basics en graag meer wil leren en ontdekken, verder wil kijken, zich verrijken, en meer wil weten over ons, het vreemde en interessante menselijke dier…

Bekijk hier alle te bestellen boeken op BraveNewBooks site (behalve dus de paperback van Rozengeur & prikkeldraad, ga daarvoor naar bol, of koop die tijdens satsang of sessies):

Wil je meer en nog dieper of grondiger – als je echt serieus bent moet je ook zeker deze trilogie bestuderen, vooral om bekend te raken met mijn meer recente benaderingswijzen: Rozengeur & Prikkeldraad (1) – Olie op het vuur (2) – Een handvol scherven (3) , en uiteraard zijn er dan nog de reeds genoemde opties van sessies, satsangs, Drieluiken en andere weekend events.

Bovendien is in november 2020 nog het 394 pagina’s tellende vervolg van Aan de leiband verschenen, getiteld: De Tao van Hans... Naar mijn bescheiden smaak ook op tal van ‘levels’ zeer de moeite waard voor de mens die wil opgroeien tot meer volwaardigheid en waarheid – deze twee boeken behandelen je verslaafdszijn aan goedkeuring, het ‘men’, de sociale terreur versus eigenheid, conflictvermijding versus autonomie, en tal van andere nuttige kennis over onze soort.

En als Leiband of Tao je bevallen zijn, koop dan ook m’n Valse Noten reeks (3 boeken) eens, die boek zijn wellicht wat makkelijker maar zijn feitelijk de voortzetting van d eerste twee filosofische fragmenten…

Als Leiband of Tao te lastig was, leest dan gewoon de Valse Noten serie, die drie boeken zijn iets toegankelijker. Maar lees liefst eerst Vreugde, Olie, Rozenprik en Handvol voor je verder gaat!!!!
En wie echt wijs is: lees (en bekijk) eens twee jaar niks anders dan mijn werk: maak notities over wat je vreest, denkt, wil, enzovoorts en kijk na 2 jaar eens hoe en of je bent gevorderd. Graaf eens een diepe HL put, ipv allerlei oppervlakte gedoe… enne: kom eens naar een Drieluik, satsang of weekend event, want lezen en kijke is iets anders dan ‘er live bij zijn’….

LEES EN LEER – en HERLEES!!!!!

Hoe de genoemde en andere boeken te bemachtigen? Via m’n Brave New Books pagina vind je dus alles – behalve de paperback van Rozengeur & Prikkeldraad – zie daarvoor Bol.com. Uiteraard zijn ze verkrijgbaar via de (online) boekwinkels – ook als ebook -, en de fysieke boeken natuurlijk tijdens satsangs en sessies – da’s voor mij leuker trouwens, want dan verdien ik er iets meer aan :). NOGMAALS: Koop je ebooks sowieso a.j.b. via de Brave New Books pagina, kost jou niets meer, maar is voor mij dus veel gunstiger.

De rest kun je ook aanschaffen tijdens satsang of eventuele sessies. En schrijf a.j.b. een review op bol.com en/of promoot m’n werk op je social mediakanalen als het je bevalt! Dank je wel.

Youtube

Tot slot nog even dit nog, aangezien we het youtube kanaal, met de ruim 130 video en audio opnamen graag reclame-vrij en gratis willen houden, zijn donaties welkom. We passeerden onlangs de 1,5 miljoen views, er wordt blijkbaar driftig gebruik van gemaakt! Dus als je al het gemakkelijk beschikbare materiaal waardeert…
IBAN NL88INGB0001324426   BIC INGBNL2A t.n.v. H. Laurentius te Heijen. En wanneer je je vrijblijvend en gratis abonneert en ‘alle meldingen’ aanzet, weet je het altijd meteen als er een nieuwe video beschikbaar is. Hug, h

Verkrijgbare boeken van Hans

Meer weten over de inhoud en bestellen? Klik op de foto in het overzicht om naar de desbetreffende boekpagina te gaan.

>130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en zoveel mogelijk reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!

Ja, ik doe mee!