Search
Close this search box.

Voor Hen Die Mij of Mijn Site voor het Eerst Tegenkomen…

Hallo, als je voor het eerst, of nog maar net, met me in aanraking komt, via youtube of anderszins, en geïnteresseerd bent in wat ik zoal te zeggen heb, hier eerst wat leestips (voorwaarden) en onderaan een aantal cruciale satsang video’s.

Neem alsjeblieft even de tijd om dit stuk ter harte te nemen…

En besef: een enorm deel van de vragen waar mensen mee komen, zijn al uitgelegd is m’n boeken. IPV 3 satsangs te doen of twee sessies, kun je beter eerst 4 boeken van me lezen, hoef je niet steeds te vragen naar de bekende weg… Lees minstens EHBO (gratis!), De vreugde van verlichting en de trilogie over ontwaken en volwassenheid (Rozenprik/Olie/Handvol), kost je dus maar 1 sessie, en als je ze aandachtig leest en herleest, inde juiste volgorde, is het een schatkamer aan kennis, handreikingen enzovoorts!!!!! Lees dan de rest ajb: Zelfherinnering, Leiband enzovoorts… als je echt iets wil tenminste.

En dat zeg ik niet omdat ik van boekjes verkopen rijk wordt, want helaas is dat niet zo 🙂 Kan beter niks zeggen, en je veel sessies aansmeren, en steeds de ‘basics’ uitleggen, die je had kunnen lezen!!. Het is gewoon effectiever om ‘beslagen ten ijs te komen’, en een blijk van serieus zijn, zodat ik niet hoef uit te leggen wat al uitvoerig door me beschreven is…
En aandachtig lezen (en herlezen) biedt een gelegenheid tot veel dieper leren dan louter video’s bekijken – vaak ook nog eens op een verkeerd moment. Dit is trouwens geen privé opvatting, het is aangetoond waar! Onderscheidingsvermogen, timing en (het stoppen van) vermijdingsgedrag zijn cruciaal.

By the way, en wellicht ten overvloede: als je mijn boeken leest, en het boek en m’n noeste arbeid recht wil doen, lees het dan ajb van begin tot eind, en niet zoals velen doen ‘ad random’ ; openslaan en wat lezen… en ergens anders open slaan en weer wat lezen – dit is stupide, zeker als je ene boek de eerste keer leest. Er zit namelijk altijd een zeer bewust bepaalde opbouw in die op de random manier nogal verloren gaat. Anders is het zoals een symfonie (film, of serie) na een kwartier starten en een paar minuten luisteren/kijken, dan snel skippen naar 26:30 minuten en nog wat luisteren/kijken etc… men zal het muziekstuk of de film zo niet leren kennen, laat staan in z’n geheel begrijpen
—-

DUS: Voordat je een sessie wil gaan plannen, satsangs of weekendbijeenkomsten wil gaan bezoeken heb ik een vrij dringend verzoek aan je. Lees dus eerst een minimaal aantal van mijn boeken – en liefst twee maal – die heb ik immers niet voor niets geschreven en ze wijken behoorlijk af van het meest dat voor non-dualiteit en ‘spiri’ doorgaat – ik bedoel het niet lullig ofzo, maar geloof me, ik heb ontstellend veel gelezen in de afgelopen 40 jaar…

Dit verzoek kost je wat centen, maar als je een paar van mijn werken aandachtig leest is ZOALS GEZEGD, zeker niet duurder dan een sessie, en zo kom je naar een satsang, weekend of naar sessie met in elk geval wat basisinzichten, cruciale gezichtspunten en (zinvolle) voorkennis, die ik dan niet nog een keer hoef uiteen te zetten – of waarnaar ik kan terugverwijzen. Zo help je het – en jezelf en de groep – dus om dieper te kunnen gaan – en het ging om jou, toch? (Ik zeg dit allemaal overigens niet omdat ik rijk zou worden van het verkopen van boeken, want da’s niet het geval – ik krijg helaas maar een aantal euro’s per verkocht boek.)
Ook de teaching in de video’s zul je beter begrijpen als je wat van me gelezen hebt, omdat er zo meer context en basiskennis en bekendheid met mijn perspectieven in je systeem kunnen landen.

Voor wie enigermate grondig wil zijn, en zichzelf (en mij) van dienst wil zijn leest minstens het volgende:

  1. Begin met De vreugde van verlichting – daar vind je de basics m.b.t. non-dualiteit, bewustzijn enzovoorts. (De verdere verdieping hiervan vind je in: Zelfherinnering – Ruimte voor volledigheid).
  2. Lees dan EHBO – die is zelfs gratis en tamelijk van belang voor bijna iedereen. En experimenteer ermee! (Zie punt 5 voor twee andere gratis boeken van me (uit 2006 en 2007).
  3. Dan – ook, bij grote voorkeur – Rozengeur & Prikkeldraad, (maar minimaal) Olie op het vuur en Een Handvol Scherven – cruciaal voor leren denken, onderzoeken, de juiste benadering, wat volwassenheid en Ontwaakt-zijn is, en hoe allerlei misvattingen te ontmantelen enzovoorts, zodat je eindelijk eens echt kan beginnen :). Investeer in jezelf! En laat die gangbare spiri-boekjes van je, vol nabije vijanden van de waarheid, maar eens links liggen, en lees mijn stuff.
  4. Bestudeer zeker ook, als je meent serieus te zijn en ‘open minded’: Aan de leiband, of je eigen pad? want veel van je problemen, issues, ideetjes of illusies zijn makkelijk te doorprikken als je je hersens leert gebruiken en enig inzicht vergaart over wat werkelijke individualiteit betekent, of het tegendeel: steeds je ‘ziel’ verkopen vanwege sociale druk en vrees voor afwijzingen andere misvattingen en belemmerende overtuigingen. De Tao van Hans is in wezen deel 2 hiervan. (De Valse noten serie een apart staande voortzetting…, lees die pas na Leiband en Tao ajb…)
  5. De rest is er voor eenieder die echt dieper en verder wil dan alle basics en graag meer wil leren en ontdekken, verder wil kijken, zich verrijken, en meer wil weten over ons, het vreemde en interessante menselijke dier…

Bekijk hier alle te bestellen boeken op BraveNewBooks site (behalve dus de paperback van Rozengeur & prikkeldraad, ga daarvoor naar bol, of koop die tijdens satsang of sessies):

En als Leiband of Tao je bevallen zijn, koop dan ook m’n Valse Noten reeks (3 boeken) eens, die boek zijn wellicht wat makkelijker maar zijn feitelijk de voortzetting van d eerste twee filosofische fragmenten…

Als Leiband of Tao te lastig was, lees dan gewoon eens de Valse Noten serie, die drie boeken zijn wellicht iets toegankelijker. Maar lees liefst dus eerst Vreugde, Olie, Rozenprik en Handvol (en evt. Zelfherrinnering) voor je verder gaat!!!! Ook beschikbaar zijn: Terwijl de merel zingt (2006) en Een herfstvol stasangs (2007) – en die zijn zelfs gratis als PDF te downloaden!!!!
En wie echt wijs is: lees (en bekijk) eens twee jaar niks anders dan mijn werk: maak notities over wat je vreest, denkt, wil, enzovoorts en kijk na 2 jaar eens hoe en of je bent gevorderd. Graaf eens een diepe HL put, ipv allerlei populair en tandeloos oppervlakte gedoe… enne: kom eens naar een Drieluik, satsang of weekend event, want lezen en kijke is iets anders dan ‘er live bij zijn’….

LEES EN LEER – en HERLEES!!!!!

Hoe de genoemde en andere boeken te bemachtigen? Via m’n Brave New Books pagina vind je dus alles – behalve de paperback van Rozengeur & Prikkeldraad – zie daarvoor Bol.com. Uiteraard zijn ze verkrijgbaar via de (online) boekwinkels – ook als ebook -, en de fysieke boeken natuurlijk tijdens satsangs en sessies – da’s voor mij leuker trouwens, want dan verdien ik er iets meer aan :). NOGMAALS: Koop je ebooks sowieso a.j.b. via de Brave New Books pagina, kost jou niets meer, maar is voor mij dus veel gunstiger.

De rest kun je ook aanschaffen tijdens satsang of eventuele sessies. En schrijf a.j.b. een review op bol.com en/of promoot m’n werk op je social mediakanalen als het je bevalt! Dank je wel.

Youtube

Tot slot nog even dit nog, aangezien we het youtube kanaal, met de ruim 135 video en audio opnamen graag reclame-vrij en gratis willen houden, zijn donaties welkom. We passeerden onlangs de 1,8 miljoen views, er wordt blijkbaar driftig gebruik van gemaakt! Dus als je al het gemakkelijk beschikbare materiaal waardeert…
IBAN NL88INGB0001324426   BIC INGBNL2A t.n.v. H. Laurentius te Heijen. En wanneer je je vrijblijvend en gratis abonneert en ‘alle meldingen’ aanzet, weet je het altijd meteen als er een nieuwe video beschikbaar is. Hug, h

Verkrijgbare boeken van Hans

Meer weten over de inhoud en bestellen? Klik op de foto in het overzicht om naar de desbetreffende boekpagina te gaan.

>130 GRATIS video's op youtube-kanaal

Vind je het echt helemaal tof dat dit materiaal zomaar gratis en zoveel mogelijk reclamevrij beschikbaar is? Doneren mag!

Ja, ik doe mee!