Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jamida – en natuurlijk blijf ik me verbazen…

En natuurlijk blijf ik me verbazen…

Het is eind januari. Lees ik zomaar een artikeltje in The Guardian getiteld: Muslim woman receives death threats after leading prayers in Kerala.

En ik denk: hoe is het toch mogelijk dat anno 2018 er nog steeds mensen zijn die geloven in geloven. En bovenal dat er vrouwen zijn die het als vooruitgang zien als zij ook een religieuze functie mogen vervullen of als lid actief kunnen zijn tijdens verkiezen uit naam van een religieuze partij. ‘What the hell are u smoking?’, komt dan op. Of zoiets als ‘Are u daft by choice or are u taking pills for it’? Religies zijn een vloek, een uiting van totale onwetendheid, ze zijn repressief en anti-leven ‘by nature’, en vooral vrouwonvriendelijk (op z’n zachtst gezegd) per definitie!  Wist je dat er Joodse gebeden zijn die beginnen met zoiets als ‘ik dank god dat ik niet als vrouw geboren ben*’? Echt waar. Niet te geloven. En komt dat door de door mensen bedachte god? Nee, die is immers verzonnen. Het komt door autoritaire mannetjes, die als de dood zijn voor onafhankelijk denkende sterke prachtige vrouwen! Het is apenkolder. En dan denken mensen dat wij boven de dieren verheven zijn. Ha!

Religies zijn een vloek.

Vloeken is aangeleerd, bidden en geloven ook! Wake up. Spiritualiteit begint pas als hokjesgeest, homofobie, xenofobie en religieus gezever worden achtergelaten. Wanneer echte rationaliteit sentimenteel traditioneel patriarchaal gedoe transcendeert.

Wakker worden betekent van je geloof vallen.

En vallen is bevrijding.
Je moet echt een behoorlijk eind vallen, wil je zelfs maar beseffen hoe vast je zat.

Lieve Jamida (en andere religieus geïnfecteerde dames), ik snap dat je het goed bedoelt. Je bent volledig oprecht in je geïndoctrineerde geconditioneerde godsdienstige waanideetjes.

Maar let wel: de god die je wilt dienen is echt je vriend niet… En die priesters, dominees, imams en rabbijnen ook niet.

Dus lees dit boek eens, en leer je hersens eens gebruiken:

Die monotheïstische god is nou net degene die zich erg gemakkelijk liet misbruiken om vrouwenbesnijdenis te laten voortbestaan, of uithuwelijking, om de beschikbaarheid van anticonceptiemiddelen en vakkundige abortus te bestrijden. Het is die god die je ertoe aanzet nog meer kindertjes te krijgen, thuis te blijven en niet naar school te gaan, een ondergeschikte rol te blijven spelen, je laat mishandelen, slachtoffer doet worden van eerwraak (wat nou eer, van wie????), elk recht op vrijheid voor vrouwen en minderheden eronder te houden. Het is kortom een bange mannen verzinsel, die enkel hun machtshongerige rigide belangen dient. Je moet niet willen daar een deel van uit te maken, je moet er een eind aan maken. Please, wake up!

Die god, die je meent te moeten aanbidden is er een die mannen ertoe beweegt te verkrachten, mishandelen, je te straffen als je van de verkeerde houdt, te martelen, bommen te gooien, of bomgordels te dragen, hoofden af te snijden, raketaanvallen uit te voeren en gevangenissen vol te proppen met ongelovigen en afvalligen en transgenders de koppen kaal laat scheren op straat.

Of om hun moorden en plunderingen goed te praten, anders gekleurden te misbruiken en als slaven te verhandelen. Om wapens te zegenen, uitbuiting goed te praten. God is een machteloze lul eerste klas! Hij heeft zich zo’n beetje voor elk karretje laten spannen, en kan niet eens een steen maken die hij niet zelf kan tillen! Of iets verstoppen waar ie het niet vinden kan. 🙂

God is een belachelijk, schadelijk en overbodig verzinsel. En mocht het zo zijn dat een waarlijk verlichte al eens de term god benut, dan bedoelt hij zeker weten iets anders dan de gelovigen bedoelen. Trust me! En zo niet, dan is ie geen verlichte, maar een manipulator, simpel zat.

Je gelooft in god, omdat ze je er van kinds af aan mee volgooien. Als je kinderen consistent wijsmaakt dat we geregeerd worden door elfachtige bloedzuigende fladderaars, die als je niet luistert je bloed omzetten in kwalen en ziekten geloven ze het ook, en ze zullen elfvrezend worden, en gaan bidden dat de opperelfen ze niet mee nemen naar hun bloedbanken, die zich diep onder de grond bevinden vol van stoute kindertjes. En dat als je niet de voorschriften naleeft tijdens je leventje, je er alsnog terechtkomt. Je kunt kinderen alles wijsmaken: dat Israëli’s niet deugen, of juist Palestijnen slecht zijn (Of Soennieten/Sjiieten – Katholieken/Protestanten etc.). Dat blanken per definitie hufters zijn, of dat je de zwarte of gele man en vrouw moet zien als vijand. En dat gebeurt dus ook!

Zelfs zijn er white power en nazi-achtige gasten, die met de bijbel in de hand, o.a.tegen ‘de joden’ strijden! De bijbel is een Joods tijdschrift!

Denk eens na. Een verzameling joodse tribale tekstjes (die elkaar op alle fronten tegenspreken en dus voor elk doeleind misbruikt worden) die door bebaarde kerels met autoritaire trekjes en een licht psychotische misogyne inslag bij elkaar is verzameld. Net als onze vriend Mohammed. Ook zo’n psychoot, die meende dat god zei dat ie heel veel vrouwen mocht trouwen en dat het oké was een negenjarige te neuken. Had god gezegd. Ja, zo lust ik er nog wel een.

Al die profeten van jullie, zijn in huidige optiek psychoten. Ze hoorden stemmen, zagen pratende struikjes branden, waanden zich de messias, de grote redder, de belangrijkste mens op aard, de alwetende ziener, enzo meer, en hadden onder naar macht, en harten voor haat tegen andersdenkenden (of beter: denkenden). Klinkt als iemand met een megalomane hersenaandoening of leuke tumor. Come on now. Enough already!

Zo jammer als dames denken dat emancipatie betekent net zo worden als onvolwassen kerels. Ik vind het nu net zo leuk als vrouwen vrouw mogen zijn en eindelijk gaan ontdekken wat dat precies is. (Ik leef met een echte vrouw, in ‘t wild zeg maar, niet persé makkelijk by the way, maar wel heel tof). Ik zeg overigens niet dat ik wel weet wat het precies is, een echte vrouw zijn, of zou weten hoe. Maar ik weet wel dat het niet het kopiëren is van door geldingsdrang en testosteron gedreven psychopathische bavianen of het meegaan in door hen bedachte geloofssystemen.

Gebruik je hersens dames, jullie schijnen een betere verbinding te hebben dan mannen tussen beide hersenhelften, gebruik dat! Word volwassen, word wakker, en dat kan dus nooit door puberale mannen als voorbeeld te nemen, of door vrouwen als voorbeeld te nemen die mannen als meetpunt nemen. Wees echt, wees anders, vul aan, denk na, verfris, corrigeer. Laten we samen ZIJN. En niet elkaars concurrent of zo. Afgescheidenheid is er al genoeg. Complementering en verrijking lijken me nuttiger en prettiger.

Zo, dat moest er effe uit blijkbaar. Fijne dag verder…b well,

* de Boeddhistische variant is :
je kunt best als vrouw verlicht worden, maar dan moet je eerst als man incarneren, hoe vind je die?

En bedenk tot slot: ‘De meeste tradities zijn niets meer dan de ziektes van een samenleving’. Carlos Ruiz Zafon

Ja, ik doe mee!